Home » Početak naredne sedmice u BiH s temperaturama i do 30 stepeni

Početak naredne sedmice u BiH s temperaturama i do 30 stepeni

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u našoj zemlji se narednih dana očekuje sunčano i izuzetno toplo vrijeme za ovo doba godine.

Mnogi stanovnici zemalja Evrope svjedoče vremenskim prilikama koje ne priliče godišnjem dobu kao što je jesen, ali i tome da uskoro ulazimo u mjesec novembar sa temperaturama koje dostižu 30 stepeni po C.

Tako iz meteorološkog zavoda FBiH kažu da se naredna tri dana u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Interesantan je i podatak da se za ponedjeljak, zadnjeg dana mjeseca oktobra, očekuje temperatura oko 30 stepeni. Također, slična temperatura se očekuje i u uturak.

Međutim, prema podacima stranice Weather dolazimo do podataka da se već od srijede očekuje oblačno vrijeme koje će se zadržati sve do vikenda kada se prognozira kiša u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Kako možemo primjetiti navedeno na ovoj stranici od 4. novembra se očekuje kišno vrijeme koje će usloviti pad temperature zraka.

Dnevne temperature zraka neće prelaziti 12 stepeni po C, a jutra se očekuju dosta hladna kada je moguća i pojava prvog ovosezonskog mraza.