Home » Počinju pregovori o kolektivnom ugovoru za zaposlene u FMUP-u i FUP-u

Počinju pregovori o kolektivnom ugovoru za zaposlene u FMUP-u i FUP-u

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine prihvatila je inicijativu Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Sindikata policijskih službenika Federalne uprave policije za imenovanje pregovaračkog tima za zaključivanje Kolektivnog ugovora za zaposlene u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova i Federalnoj upravi policije.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna uprava policije zaduženi su da u roku od 15 dana predlože Vladi Federacije Bosne i Hercegovine imenovanje pregovaračkog tima za vođenje pregovora o Kolektivnom ugovoru za zaposlene u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova i Federalnoj upravi policije.

Pregovarački tim, nakon imenovanja, započet će što prije proces pregovora sa Sindikatom službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova i Sindikatom policijskih službenika Federalne uprave policije.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak tim povodom je izjavio kako se od početka mandata zalaže za poboljšanje uslova rada svih zaposlenih u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova i Federalnoj upravi policije.

„Moj cilj je da poboljšamo uslove rada državnih službenika, policijskih službenika i namještenika u Federalnom ministarstvu unutrašnjih poslova. Službenici i namještenici ministarstva kojim rukovodim obavljaju specifične vrste poslove i uvjeren sam kako ćemo u postupku pregovora doći do rješenja koja će zadovoljiti interese naših uposlenika“, kazao je Isak.