Home » Položeno cvijeće na spomen-ploču podignutu poginulim pripadnicima MUP-a ZDK

Položeno cvijeće na spomen-ploču podignutu poginulim pripadnicima MUP-a ZDK

Ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Dario Pekić i policijski komesar Rusmir Šišić položili su danas cvijeće na spomen-ploču podignutu pripadnicima ovog Ministarstva, poginulim u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, kao i prilikom obavljanja policijskih poslova i zadataka.

Polaganje cvijeća je upriličeno u okviru obilježavanja 15. maja – Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Cvijeće su položili i predstavnici Sindikata policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kao i predstavnici Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Grada Zenica, te Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja Zenica, saopćeno je iz ZDK.

Ministar Dario Pekić i policijski komesar Rusmir Šišić su naglasili da se obilježavanjem Dana policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona iskazuje dužno poštovanje i čuva uspomena na sve pripadnike Ministarstva koji su u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata dali svoje živote za državu Bosnu i Hercegovinu, kao i kolega koji su svoj život nesebično dali pri izvršavanju složenih policijskih zadataka u cilju očuvanju sigurnog ambijenta za dobrobit cjelokupne zajednice.

  Dio Zeničke obilaznice u pravcu Sarajeva ponovo pušten u saobraćaj

Također su naglasili da ovaj doprinos društvenoj zajednici nikada ne smije biti zaboravljen, te da se mora voditi konstantna briga o statusu njihovih porodica.

Tags