Home » ‘Pomozi.ba’ u akciji prikupljanja sredstava za drva za stare i iznemogle

‘Pomozi.ba’ u akciji prikupljanja sredstava za drva za stare i iznemogle

Udruženje Pomozi.ba aktiviralo je humanitarni broj 17014, kako bi drva bila osigurana za što veći broj starih i iznemoglih osoba, porodica u stanju socijalne potrebe i drugih socijalno ugroženih kategorija stanovništva.

– Pozivom na ovaj broj donirate dvije KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH  – navode iz Udruženja Pomozi.ba.

Plan Udruženja Pomozi.ba je da isporuči hiljadu metara drva i dvije stotine tona briketa, što je dovoljno za 200 porodica i pojedinaca širom BiH (Kanton Sarajevo, Zvornik, Tuzla, Konjic, Ugljevik, Zenica, Bihać, Vareš, Kalesija, Prnjavor, Živinice, Cazin, Maglaj, Travnik, Zavidovići, Kakanj, Doboj, Kiseljak, Brčko).

  Potvrđeno iz Željeznica FBiH: Uskoro vozom do Zagreba, evo koliko će koštati karta

Dosad su isporučena drva za stotinu porodica na području Kantona Sarajevo, a sa isporukom u drugim gradovima počinju 6. decembra.

Pozivali su sve humane ljude da se priključe i ovoj akciji za pomoć najugroženijima kako bi ove hladne zimske dane provodili u toplom.

Pored poziva na broj 17014 pomoći im možete i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org, kao i uplatama putem standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba i PayPala sa obaveznom svrhom uplate “Drva 2021”, saopćeno je iz Udruženja Pomozi.ba.