Home » Potpisan Protokol o međusobnoj saradnji: MUP ZDK i Porezna uprava FBiH

Potpisan Protokol o međusobnoj saradnji: MUP ZDK i Porezna uprava FBiH

Danas, 30. aprila 2019. godine, u 09,00 sati, u zgradi Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, upriličeno je potpisivanje Protokola o međusobnoj saradnji Porezne uprave Federacije BiH i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona. Protokol o međusobnoj saradnji su zvanično potpisali vršilac dužnosti direktora Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović i policijski komesar Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Semir Šut.

Nakon potpisivanja Protokola, predstavnicima medija se obratio direktor Porezne uprave Federacije BiH Šerif Isović, koji je tom prilikom izrazio veliko zadovoljstvo potpisanim Protokolom, koji je, kako je potvrdio, finalizacija jedne jako dobre i efektne saradnje navedenih institucija, koja je obilježila protekli period i koja će zasigurno rezultirati još boljim rezultatima i pozitivnim efektima, prvenstveno kada je u pitanje zakonito poslovanje privrednih subjekata i suzbijanje rada nacrno. Direktor Isović je čestitao policiji Zeničko-dobojskog kantona na odličnim rezultatima koje postiže u svom radu, te ukazao na značaj pomoći i podrške koju policijski službenici pružaju inspektorima Porezne uprave Federacije BiH prilikom rada i vršenja kontrola na terenu.

  Vlada ZDK odobrila 860 hiljada KM za organizaciju i izgradnju šest poslovnih zona

U svojim obraćanjima ministar unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Dario Pekić i policijski komesar Semir Šut su takođe izrazili svoje zadovoljstvo potpisanim Protokolom, kao i svim drugim aktivnostima i akcijama koje su zajednički poduzimane u proteklom periodu i koje su pored postignutih odličnih efekata potvrda jednog vrijednog i predanog koordiniranog rada, u okvirima utvrđenih nadležnosti. Takođe su u svojim obraćanjima ukazali na najznačajnije segmente postupanja i aktivnosti koje su planirane Protokolom, kao i efektima koji se žele postići ovakvim zajedničkim djelovanjem.

 

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje