Home » Potpisan ugovor za izgradnju centralnog spomen-obilježja poginulim pripadnicima policije ZDK

Potpisan ugovor za izgradnju centralnog spomen-obilježja poginulim pripadnicima policije ZDK

U Ministarstvu za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona potpisan je ugovor o izgradnji centralnog spomen-obilježja za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova tog kantona, koji će se graditi ispred sjedišta MUP-a u Zenici.

Vrijednost projekta je 32.000 KM, a cjelokupan iznos je osiguralo Ministarstvo za boračka pitanja ZDK-a.

Ugovor su potpisali Alija Redžić, predsjednik Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja Zenica i predstavnik izvođača radova Derviš Kovačević, direktor kompanije “Neimari Šerići”.

– Vodeći računa o svima onima koji su dali svoj život za odbranu države, odlučili smo da cjelokupan iznos u potpunosti isfinansiramo nastojeći da ne opterećujemo ni niže niti više nivoe vlasti – rekao je ministar za boračka pitanja Fahrudin Čolaković.

Rok za izgradnju je tri mjeseca, a na spomen-obilježju će biti ispisana imena 106 pripadnika MUP-a, koji su poginuli u odbrani BiH od agresije u periodu 1992-1995. godina.

– Redžić je zahvalio Vladi, Ministarstvu za boračka pitanja i MUP-u ZDK, te izrazio zadovoljstvo što je zaokružena finansijska konstrukcija te stvoreni uslovi za početak izgradnje, saopćeno je iz Press-službe ZDK.