Home » Pred brojnim gostima: Doc. dr. sci. med. prim. Alma Mekić-Abazović promovisala knjigu “Hitna stanja u onkologiji”

Pred brojnim gostima: Doc. dr. sci. med. prim. Alma Mekić-Abazović promovisala knjigu “Hitna stanja u onkologiji”

U svečanoj sali Fakulteta za materijale i metalurgiju Univerziteta u Zenici danas je promovisana knjiga “Hitna stanja u onkologiji” Doc. dr. sci. prim. Alme Mekić-Abazović.

Pred brojnim zvanicama, medicinskim radnicima, prijateljima i porodicom, prisutnima su se obratili prim. Rasim Skomorac, direktor Kantonalne bolnice Zenica, Lejla Čalkić, prodekan za nastavu koji su pozdravili ovu promociju kao i samu knjigu, te istakli da se radi o velikoj knjizi koja može biti od velike koristi za ljekare i studente.

IMG_6699
FOTO: direktno.ba

“Hvala vam što ste došli i što ste uz mene sve ovo vrijeme. Ponosna sam na sve vas i nadam se da će knjiga “Hitna stanja u onkologiji” biti od pomoći kako ljekarima, tako i studentima Zdravstvenog i Medicinskog fakulteta”, istakla je između ostalih autorica Doc. dr. sci. med. prim. Alma Mekić-Abazović.

Knjiga “Hitna stanja u Onkologiji”, autorice docenta doktora medicinskih nauka, primarijusa Alme Mekić-Abazović i saradnika, je prvenstveno namijenjena studentima Zdravstvenog fakulteta , ali i Medicinskog, te svih drugih fakulteta zdravstvenog usmjerenja. Svojom se tematikom nameće kao nasušna potreba ljekarima porodične medicine, specijalistima urgentne medicine, internistima, pulmolozima, te subspecijalistima onkologije i svim drugim ljekarima koji se bave malignim oboljenjima.

Ova knjiga na jedan krajnje jednostavan i konkretan način, pokazuje i ultimativno nameće potrebu da većina ljekara mora poznavati modalitete liječenja onkoloških bolesnika.

072Info