Home » “Predizborni asfalt” nije dočekao ni naredne izbore u Zenici!

“Predizborni asfalt” nije dočekao ni naredne izbore u Zenici!

Da je “predizborni asfalt” u Zenici dostigao vrhunac uvjerili su nas mještani ulice Štrosmajerova (MZ Trgovišće) u Zenici. Naime prije manje od 2 godine navedena ulica je asfaltirana.

Mještani navedene ulice ne kriju razočaranje i ogorčenost na izvedene radove, izvođače radova, nadzor, kao i Gradsku upravu Zenica kao investitora jer je ulica potpuno uništena i nije izdržala ni do narednih Općih izbora.

Ova ulica, u dužini od 800 metara, rekonstruisana je nakon 32 godine, te sredstva koja su iz budžeta Grada izdvojena za rekonstrukciju ulice iznosila su preko 160 hiljada KM.
„Ovo je jedan u nizu projekata kojim Gradska uprava vraća sredstva iz Budžeta građanima, za bolji i adekvatniji pristup svojim domovima, izvođaču i svim uključenima u ovaj projekat čestitam na dobro urađenom poslu“, poručio je tada gradonačelnik Fuad Kasumović nakon svečanog otvorenja puta.

  Objavljen konkurs za dodjelu novčane pomoći za nabavku obaveznih udžbenika za djecu branilaca

Pa ovim putem im čestitamo i mi na rekordnom roku propadanja predizbornog asfalta koji nije izdržao do narednih izbora što će zasigurno dati ideju šta obećati i uraditi pred predstojeće izbore.

Asfalt politika je jako prozirna, niska, ali i štetna. Njome se ne postižu nikakva konkretna rješenja, problem se kamuflira, zatire pod tepih, a zajednički resursi se često troše u potpuno promašene svrhe.

Dok je predizbornog asfalta, ideja za glasove nikada neće nestati!

Izvor: ZDKinfo