Home » Predmet “Zenicatrans”: MUP-u predata zatražena dokumentacija Gradskog vijeća o Zenicatransu

Predmet “Zenicatrans”: MUP-u predata zatražena dokumentacija Gradskog vijeća o Zenicatransu

Postupajuci po Zahtjevu glavnog inspektora Kriminalističke policije od 22.05. 2020. godine, a koji postupa po naredbi Tužilaštva ZDK, predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica, Diana Bešić i članica Radnog predsjedništva GV Zenica, Emina Tufekčić, traženu dokumentaciju dostavile su u MUP ZDK.

Podsjećamo javnost da su članovi Radnog predsjedništva GV Zenica u januaru ove godine dostavili informaciju nadležnim institucijama o neprovođenju Zaključaka Gradskog vijeća, a u vezi sa JKP Zenicatrans -prevoz putnika d.o.o. Zenica, čime je ovo preduzeće gurnuto u izuzetno loše stanje u kojem se trenutno nalazi.

  • Na nadleznim institucijama je da odluče da li je Gradonačelnik kao organ Izvršne vlasti smio sebi dozvoliti da ne sprovede zaključke Gradskog vijeća kao predstvaničkog organa lokalne samouprave znajući da će time ugroziti poslovanje preduzeća i egzistenciju u tom trenutku 160 radnika i članova njihovih porodica, kazala je članica Radnog predsjedništva Gradskog vijeća Zenica Emina Tufekčić.

Osim ovog, u Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona formirana su još dva predmeta u vezi sa “Zenicatransom”. Odnose se na prijavu Sindikata i radnika protiv svih odgovornih u periodu od protekle četiri godine zbog zloupotrebe položaja i nesavjesnog rada, te na prijenos vlasništva nad autobuskom stanicom sa ovog preduzeća na Grad Zenica.

Direktno.ba