Home » Predsjednik HDZ-a Dragan Čović čestitao Orbanu i Vučiću, evo šta im je napisao

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović čestitao Orbanu i Vučiću, evo šta im je napisao

Predsjednik HDZ-a Dragan Čović jutros je čestitao izborne pobjede Viktoru Orbanu (Mađarska) i Aleksandru Vučiću (Srbija).

Čović je Orbanovu pobjedu ocijenio veličanstvenom te je izrazio nadu da će se uskoro susresti.

“Ova veličanstvena pobjeda je čvrsti dokaza povjerenja mađarskoga naroda viziji budućnosti koja se zasniva na demokršćanskim principima stranke FIDESZ koju predvodite. Uvjeren sam kako ćemo u skorijem razdoblju imati prigodu za susret kada ćemo kroz prijateljski razgovor još više učvrstiti veze naših dvaju naroda i zemalja. Uz želju za uspjehom u budućem radu, dobrim zdravljem i osobnim zadovoljstvom, primi izraze mog osobitog poštovanja”, istakao je Čović.

U čestitci Aleksandru Vučiću predsjednik HDZ-a je naglasio duboke veze BiH i Srbije uz nadu za još boljom saradnjom.

“Dozvolite mi u ime hrvatskog naroda Bosne i Hercegovine, u ime moje domovine Bosne i Hercegovine ali i u svoje osobno, uputiti najiskrenije čestitke na još jednom osvojenom predsjedničkom mandatu kao i ostvarenim izbornim rezultatima Srpske napredne stranke, s Vama na čelu, na izborima u Republici Srbiji. Držim kako ćete ponovno ukazano snažno povijesno povjerenje građana Srbije odgovorno iskoristiti i da će ostvareni rezultat kreirati još jedan snažan mandat za uspješne političke korake Vas i Vaše stranke.
Također, vjerujem kako ćemo našu dosadašnju dobru suradnju, prijateljstvo i trajnu vezu naših domovina, Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, još više produbiti i učvrstiti na dobrobit svih naših naroda”, istakao je Čović.

  Pripadnici GPBiH spasili ozlijeđenog državljanina Republike Turske

Podsjetimo na parlamentarnim izborima u Mađarskoj Viktor Orban je ostvario uvjerljivu pobjedu, dok je na parlamentarnim i predsjedničkim izborima u Srbiji Aleksandar Vučić i njegova stranka također ostvarila sigurnu pobjedu.

Izvor: Klix