Home » Predstava o najboljem čovjekovom prijatelju: “Kerovi” u petak u Sarajevu

Predstava o najboljem čovjekovom prijatelju: “Kerovi” u petak u Sarajevu

Predstava “Kerovi” teatra “Carte Blanche”, u kojoj igraju Aleksandar Srećković i Srđan Timarov u režiji Erola Kadića, već treću sezonu se izvodi u Srbiji i regionu kao i dijaspori. Naredno gostovanje zakazano je u Sarajevu.

Predstava je nastala po tekstu Kristofera Dž. Džonsona (The Dog Logs) australijskog glumca, reditelja i pisca a na srpski ga je prevela Milica Mihailović.

– Srđan i ja u predstavi igramo 14 rasa pasa, na gotovo praznoj sceni, koristeći se samo tekstom i svojim glumačkim umijećem. Moglo bi se reći da je to povratak pozorišnim korjenima – kaže Aleksandar Srećković.

Kroz mnogo smijeha ali i nekoliko tužnih, gotovo tragičnih priča, predstava pokazuje i preispituje naš, ljudski odnos prema tim divnim stvorenjima koja su uvek negdje oko nas i koja nam pružaju neograničenu i bezuslovnu ljubav. A ta ljubav i jeste glavna tema predstave, dodaje on.

  Film “Amanet” u kinima od 03. novembra (VIDEO)

– Ljubav prema gazdi, prema hrani, prema suprotnom polu, prema mladuncima. Međutim, ima jedan vrlo prisan i komičan način koji publiku od samog početka uvuče u predstavu i u velikoj mjeri je i nagna da na trenutke i učestvuje u njoj – ističe Srećković.

Osim gradova širom Srbije, “Kerovi” često gostuju u Hrvatskoj (Krk, Pula, Rijeka, Poreč, Zagreb, Osjek, Split…), nedavno su bili na turneji u Kanadi i Švicarskoj. Sljedeća destinacija na kojoj će “Kerovi” lajati je Sarajevo: 15. novembra u sarajevskom Domu mladih.