Home » Predstavljen bogat sadržaj manifestacije ‘Prvi dani dijaspore BiH’ (VIDEO)

Predstavljen bogat sadržaj manifestacije ‘Prvi dani dijaspore BiH’ (VIDEO)

Manifestacija “Prvi dani dijaspore Bosne i Hercegovine”, koja će biti održana od 20. do 29. augusta u Sarajevu, objedinit će brojne projekte uz raznolik sadržaj namijenjen svim uzrastima, najavili su organizatori na pres-konferenciji danas u Sarajevu.

Hasib Hadžić, predsjednik projekta Bosnia International Forum (BIF) koji organizuje manifestaciju, rekao je da im je cilj uspostava najveće i najpreciznije baze podataka dijaspore Bosne i Hercegovine, te održavanje dvosmjerne komunikacije.

– Kroz projekt “Servis za dijasporu” cilj je izgraditi međusobno povjerenje i jačati odnose realizacijom preostalih projekata – istakao je Hadžić.

Za 27. augusta u okviru manifestacije najavljen je kocert Alena Islamovića koji je izjavio da će podržati Bosnia International Forum jer je kroz kontakte s dijasporom saznao da postoji potreba za takvom organizacijom.

– U Sarajevu nisam nastupio 17 godina od koncerta Bijelog dugmeta i bit će mi drago da odsviram taj koncert svojim dragim Sarajlijama i svim gostima koji budu u gradu – naveo je Islamović.

Navedeno je da će u sklopu “Prvih dana dijaspore BiH” upriličen i “Projekt 5525” kroz koji bi trebala biti realizovana investiciona ulaganja u konkretne projekte od strane investitora iz dijaspore BiH.

Također, u okviru manifestacije bit će održan i Ssmit gradonačelnika/načelnika i predstavnika bh. dijaspore, Večer kulturno-umjetničkih društava, Večer sevdaha, Dan bh. turizma, BHranaFest, te Kids & Family Day.