Home » Premijer Bašić i ministar Kozlić uputili čestitku Muzaferiji, Tuki i Pezeru

Premijer Bašić i ministar Kozlić uputili čestitku Muzaferiji, Tuki i Pezeru

Vršilac dužnosti premijera Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić uputili su čestitke Elvedini Muzaferija, Amelu Tuki i Mesudu Pezeru.

Skijašica Elvedina Muzaferija osvojila 16. mjesto u kombinaciji na Svjetskom prvenstvu u Cortini d’ Ampezzo, ostvarivši najvredniji rezultat na svjetskim prvenstvima od samostalnosti Bosne i Hercegovine.

Najbolji bh. atletičar srednjoprugaš Amel Tuka osvojio je drugo mjesto na Svjetskom atletskom dvoranskom mitingu u Madridu, postavivši novi rekord Balkana i BiH na 800 metara, dok je bacač kugle Mesud Pezer osvojio drugo mjesto na Seniorskom atletskom prvenstvu Balkana.

  NES Zenica održao predizborne skupove u Nemilskom slivu - Raspisan tender u vrijednosti 150.000 KM za podvožnjak u Nemili (FOTO)

– Ponosni smo što Zeničko-dobojski kanton ima sportiste koji visoko nose zastavu naše domovine BiH. Vi ste naši najbolji ambasadori – navode u čestitki premijer Bašić i ministar Kozlić.

Ističu da se radi o sportistima koji su od ranije stipendisti Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, te da je podrška sportu jedna od ključnih politika ove vlade, tako da podrška uspješnim sportistima neće izostati ni u buduće.