Home » Premijer Bašić i predsjedavajući Huskić čestitali Dan Armije RBiH

Premijer Bašić i predsjedavajući Huskić čestitali Dan Armije RBiH

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i predsjedavajući Skupštine Ćazim Huskić uputili su čestitku povodom 15. aprila, Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine, svim pripadnicima armijskih jedinica, porodicama šehida i poginulih boraca te ratnim vojnim invalidima.

Ističu da je Armija RBiH priča o herojskom otporu agresiji i borbi naših najvećih sinova za suverenitet i nezavisnost domovine BiH te da na ovaj dan odajemo dužnu počast svim ratnim veteranima, a posebno onima koji su u toj hrabroj borbi dali ono najvrjednije – svoje zdravlje, a mnogi i vlastiti život.

-Priču o herojskom otporu i podvizima ARBiH moramo ponavljati svaki dan, brinuti o ratnim veteranima i porodicama poginulih boraca i šehida. Naša odgovornost i obaveza je da ne zaboravimo nadljudske podvige koje su ostvarile armijske jedinice u borbi protiv agresora – navodi se u čestitki.

  Saradnja Centra za djecu i odrasle s posebnim potrebama ZDK i Filozofskog fakulteta u Zenici

Naglašavaju da je briga o branilačkoj populaciji trajna obaveza institucija Zeničko-dobojskog kantona, koje kontinuirano rade na unapređenju i sprovedbi ostvarenih prava, kao i sveukupnog položaja ove populacije.

Armija RBiH osnovana je 15. aprila 1992. godine od jedinica Teritorijalne obrane BiH i organizovanih dobrovoljaca, kao odgovor na agresiju na Republiku BiH. Pod zastavom ARBiH borili su se pripadnici svih bh. naroda.

Press služba ZDK