Home » Premijer ZDK i ministri obišli Islamski centar u Zenici

Premijer ZDK i ministri obišli Islamski centar u Zenici

U četvrtak, 7. jula 2022. godine, muftija zenički hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević u svom uredu u Zenici primio je premijera Vlade Zeničko-dobojskog kantona gosp. Mirnesa Bašića, ministra za obrazovanje, nauku, kulturu i sport prof. dr. Spahiju Kozlića i ministra za prostorno uređenje, promet i komunikacije gosp. Arnela Isaka.

Nakon sastanka u Muftijstvu, muftija Dizdarević zajedno sa glavnim imamom Medžlisa IZ Zenica mr. Jakub-ef. Salkicom, projektantima i izvođačem radova upoznao je premijera i ministre sa dosadašnjim radovima na Islamskom centru naglasivši da radovi teku predviđenom dinamikom i da se uskoro očekuje završetak radova.

Nakon obilaska samoga Islamskog centra, premijer Bašić kazao je da Islamski centar još ljepše izgleda uživo nego na slikama.

  ZDK: Premijer Bašić i predsjedavajući Huskić čestitali 30. godišnjicu formiranja Trećeg korpusa ARBiH

Muftija Dizdarević naglasio je da je Islamski centar poklon Islamske zajednice ovom gradu, s obzirom da će sadržaji koji su predviđeni (biblioteka, vrtić i drugi kulturno-obrazovni sadržaji) imati svoju općedruštveni značaj.

Na tom tragu premijer je iskazao spremnost kantonalne vlade za podršku ovakvom grandioznom projektu na način odobravanja značajnih sredstava za završetak i opremanje objekta.

– Ako je kuvajtska vlada mogla opredijeliti tolika sredstva, mi u vladi smatramo da i mi treba da budemo dio ovako velikog projekta. Islamski centar se nalazi u blizini sjedišta kantonalne vlade i značajan je ukras i doprinos ovome gradu i kantonu, što su dodatni razlozi da se podrži ovakav projekat, istakao je premijer Bašić.