Home » Prepiske SIPA-e i poslanika Parlamenta BiH: Da li će Tužilaštvo BiH imati šta reći?

Prepiske SIPA-e i poslanika Parlamenta BiH: Da li će Tužilaštvo BiH imati šta reći?

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Amir Fazlić, putem zastupničkih pitanja zatražio je od Ministarstva bezbjednosti BiH odgovor na pitanje o pojedinim aktivnostima i postupanjima Državne agencije za istrage i zaštitu ( SIPA-e ).

U svom upitu poslanik Fazlić, pored ostalog, zatražio je odgovor na pitanje kako i po kojim osnovama pripadnici SIPA-e postupaju po naredbama kantonalnih tužilaštava ističući u svom upitu da prema članu 3.Zakona o Državnoj agenciji za istrage i zaštitu BiH to nije u njenoj nadležnosti, s obzirom da postoje kantonalne i federalne agencije za sprovođenje zakona koje stoje na raspolaganju kantonalnim i entitetskim tužilaštvima. U svom upitu poslanik Fazlić izrazio je sumnju, obzirom da se SIPA finansira iz budžeta BiH, da je trošenjem resursa za potrebe drugih organa vlasti vrlo vjerovatno moguće i pričinjavanje direktne štete Budžetu institucija BiH.

Odgovor Državne agencije za istrage i zaštitu možete pročitati u cjelosti ispod ovog teksta, a biće zanimljiv nastavak prepiske organa zakonodavne vlasti na nivou BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu. Bilo kakva pitanja, a i sami odgovori, da se upute s jedne na drugu adresu, jedina institucija koja može utvrditi da li je oštećen Budžet institucija BiH, kao i to da li je bilo određenih zloupotreba je Tužilaštvo BiH.

Odgovor SIPA-e Amiru FAzlicu

 

Direktno.ba/foto:Klix.ba