Home » Prestigio Click&Touch tastatura osvojila četiri Red Dot nagrade za dizajn

Prestigio Click&Touch tastatura osvojila četiri Red Dot nagrade za dizajn

Ove godine Prestigio je ekspertskom žiriju predstavio jedinstvenu touchpad tastaturu Click&Touch i istovremeno osvojio 4 Red Dot nagrade za dizajn za 2020. godinu.

Pravac novog Prestigio brenda ide u korak sa razvojem tehnologije na tržištu elektronike, mijenjajući percepciju o proizvodima visoke tehnologije i načine na koji ih ljudi koriste. Ambicija kompanije da kreira proizvod sa dizajnom koji je u isto vrijeme elegantan i praktičan, orijentisan na krajnjeg korisnika, je ključ ovog uspjeha. Istraživanje kompanije u oblasti modernog dizajna je prepoznato 2020. godine – tim kompanije Prestigio je dobio brojne Red Dot nagrade za Click&Touch tastaturu implementirajući Clevetura tehnologiju Touch on Keys®.

Dizajn Prestigio Click&Touch sistema interaktivne tastature je proglašen najboljim u 4 kategorije, a to su Kompjuterska i informaciona tehnologija, TV i kućna zabava, Smart proizvod (u kategoriji TV i kućne zabave) te Inovativni proizvod (u kategoriji kompjuterske i informacione tehnologije).

Osvajanje nagrade u ovim kategorijama je uslovila činjenica da je Click&Touch potpuno nov i komforan način unosa informacija koji transformiše industriju osnovnih, svakodnevnih tastatura i touchpada, koji su obično dva posebna uređaja.

– Osvajanje Red Dot nagrade i, pored toga, za četiri kategorije istovremeno je važan trenutak za razvoj Prestigio brenda. Time se ne može pohvaliti baš svaka kompanija. Ovo je najbolja potvrda profesionalizma i procjene kvaliteta proizvoda na globalnom nivou. Važno je napomenuti da osvajanje tako prestižne nagrade nije samo prilika za zasluženi ponos, već i velika odgovornost. Ovo je podsticaj za dalji razvoj i lansiranje na tržištu novih, visokokvalitetnih i jedinstvenih proizvoda- rekao je Sergey Kostevich, direktor ASBIS-a.

Red Dot nagrada: Dizajn proizvoda nudi dizajnerima i proizvođačima iz cijelog svijeta platformu za procjenjivanje njihovih proizvoda. Godine 2020. dizajneri i kompanije iz 60 zemalja su uvrstili više od 6.500 proizvoda u konkurenciju. Međunarodni žiri se sastoji od iskusnih eksperata iz različitih disciplina i sastaje se skoro 65 godina kako bi odabrao najbolje dizajne godine.

Proces odlučivanja traje nekoliko dana i zasnovan je na dva suštinska kriterija: Članovi žirija testiraju sve kandidovane proizvode kako bi procijenili ne samo estetiku već i odabrane materijale, nivo izrade, površinsku strukturu, ergonomiju i funkcionalnost. Nakon intenzivnih diskusija, donose odluku o kvalitetu dizajna proizvoda. Vjerni motu “U potrazi za dobrim dizajnom i inovacijom”, samo najbolji dizajni dobijaju nagradu.

– Pobjednici Red Dot nagrade su dokazali da su kreirali odlične proizvode vrijedne osvajanja nagrade. Proizvodi su osvojili glasove žirija ne samo svojom estetikom, već i zahvaljujući svojoj nenadmašnoj funkcionalnosti. Sa njihovim dizajnima, osvajači nagrada postavljaju nove standarde u svojoj industriji. Želim najiskrenije da im čestitam na njihovom uspjehu- rekao je profesor dr. Peter Zec, osnivač i direktor Red Dota.

Click&Touch kombinuje funkcije tastature, touchpada i miša, omogućujući automatski i nesmetan prelazak sa režima unosa teksta na režim kontrole kursorom. Sistem tastature je opremljen funkcijom “smart izbor” i može “razumjeti” režim u kojem radi krajnji korisnik, automatski se prebacujući ili na funkciju tastature ili touchpada.

Click&Touch vam omogućava da radite brže, posebno kada istovremeno želite da koristite tastaturu i miš. Jednostavna situacija: dok korisnik piše važno pismo, neko ga pozove na Skype. Da biste resetovali poziv mišem ili touchpadom, trebate pomjeriti svoju šaku, pomjeriti kursor, pritisnuti tipku cancel, odabrati polje za poruke (message box), itd.

Sa Click&Touchom možete odbiti nepotrebni dijalog jednim pokretom. Kada posmatrate plan, tastatura vam omogućuje i da promijenite ton i premotate film klizeći lijevo desno po površini tipki gornjeg reda.

Touchpad tastatura Prestigio Click&Touch, koja implementira tehnologiju Clevetura Touch on Keys®, je savršena kombinacija dopadljivog izgleda i korisnosti. To je tehnološki unaprijeđen i vizuelno uvjerljiv proizvod, kakav može maksimalno pojedinostaviti rad Smart TV-a, desktopa, interaktivnog panela, konzole za igrice, tablet PC-a pa i mobilnog uređaja.

Click&Touch tastatura omogućava istovremeni priključak do 5 različitih uređaja preko Bluetootha, Tip-C i USB sučelja bez potrebe za instaliranjem dodatnog softvera. Funkcije tastature su konfigurisane i kontrolišu se putem Clevetura App koja je dostupna na Google Playu i na App Storeu.