Home » Preventivne mjere i radnje policije u blizini škola

Preventivne mjere i radnje policije u blizini škola

U povodu početka nove školske godine 2023./2024. godine, u osnovnim i srednjim školama u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, Uprava policije MUP-a HNŽ-a stavlja naglasak na povećanje sigurnosti cestovnog prometa i podizanje prometne kulture svih građana.

U cilju stvaranja što povoljnijih uvjeta za sigurnost sudjelovanja učenika u prometu, policijske uprave i policijske stanice MUP-a HNŽ-a osiguravaju intenzivnije preventivne mjere i radnje policije u svojoj nadležnosti u blizini škola.

Iz MUP-a posebno apeliraju na vozače da obrate pozornost na  učenike prvih razreda koji su nesvjesni opasnosti i koji tek počinju učiti prometnu kulturu i prometne propise.

Na raskrižjima gdje učenici prelaze cestu i gdje pješački prijelazi nisu regulirani semaforima, policijski službenici će poduzimati sve potrebne mjere i radnje u pravcu zaštite djece, izvijestili su iz MUP-a.

Uprava policije  MUP-a HNŽ-a  također poziva i apelira na vozače motornih vozila da budu maksimalno oprezni, poštuju prometne propise i ograniče brzinu na cestama koje su u blizini škola radi zaštite najmlađih sudionika u prometu i sprječavanje ugrožavanja njihovih života.