Home » Promocija festivala “JuventaFest”

Promocija festivala “JuventaFest”

U okviru pratećeg programa XV Festivala bh. drame “Zenica 2016.” održana je promocija Internacionalnog festivala srednjoškolskog dramskog stvaralaštva ”JuventaFest”, koji će ove godine, po četvrti put, okupiti učesnike iz  više zemalja.

U promociji “JUventaFesta” sudjelovali su direktorica Festivala, Jasna Diklić, selektorica Asja Krsmanović i producet Ishak Jalimam, sa moderatorom Mirzom Okićem. Direktorica Diklić je istakla kako je “čast i zadovoljstvo raditi sa djecom i gledati njihovo odrastanje, te pomagati im ka putu oslobađanja od strahova, te pronalaska vlastitog puta”, a osnovni cilj Festivala nije odgoj budućih studenta glume, nego slobodni ljudi koji će znati upravljati svojim životima.

Večeras, u 19 sati organizatiori su najavili predstavljanje knjiga ”Drame i kolumne” autora Branka Čučka, i ”Drama i pozornica u Banjoj Luci”, te predstavljanje časopisa za pozorište i vizuelne komunikacije ”Agon”.

U okviru takmičarskog programa XV Festivala bh. drame “Zenica 2016.”, u 20 sati, biti će  izvedena predstava autorice Tanje Šljivar  ”Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali”, u režiji Mirjane Karanović.