Home » Promocija knjige novinara Dine Pašalića: Opstanak tradicionalnih medija u suživotu sa internet portalima

Promocija knjige novinara Dine Pašalića: Opstanak tradicionalnih medija u suživotu sa internet portalima

U velikoj sali “Preporoda” u Zenici promovirana je knjiga novinara “Dnevnog Avaza” Dine Pašalića pod nazivom “Opstanak tradicionalnih medija u suživotu sa internet portalima”.

– Osnova moje prve knjige je magistarski rad, što mi je posebno drago. Istraživanje za samu knjigu trajalo je, zapravo, koliko i moje bavljenje novinarstvom, s obzirom na to da sam dosta tog iskustva predočio u knjigu i ona predstavlja svojevrsni pečat na moj dugogodišnji rad u medijima.

Samo pisanje svega onoga sa čime sam se susretao radeći posao novinara trajalo je manje od godinu, odnosno tokom master studija – kaže Pašalić i dodaje da tradicionalni mediji neće imati previše izbora u budućnosti.

– Konačni zaključak knjige je kako su tradicionalni mediji definitivno na prekretnici, te je nužno da svoj opstanak traže u “suživotu”, odnosno kombiniranju sa novim medijima. Pokazao je to i svjetski izazov koronavirusa, o čemu sam, također, govorio u knjizi, što je najbolja potvrda naziva knjige. To je i najbolji odgovor kako će opstati tradicionalni mediji u 21. vijeku. Ukoliko žele preživjeti, nemaju previše izbora – rekao je Pašalić, a potom otkrio i motiv za knjigu.

  Ovo su ovjerene liste CIK-a iz ZDK za Dom naroda PFBiH

Približiti paralelan rad na tradicionalnom i novom mediju - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

– Motiv pisanja knjige bio je ostaviti trajni zapis svega onoga što sam radio kao novinar, ali i približiti studentima, budućim kolegama novinarima, paralelan rad na tradicionalnom i novom mediju.

Ukoliko ova knjiga bude dijelom od koristi studentima na putu do njihovog akademskog zvanja, bit ću sretan i misija objave moje prve knjige je ispunjena – izjavio je Pašalić.

Uz autora na promociji su govorili prof. dr. Seid Masnica (recenzent) i Adnadin Jašarević (žurnalist). Moderator promocije bila je Sedžida Beganović-Isaković.

Avaz.ba