Home » Promocija knjige: Islam i Zapad u mišljenju Mustafe Busuladžića

Promocija knjige: Islam i Zapad u mišljenju Mustafe Busuladžića

U sklopu manifestacije Zelja za resulom koju već šesnaest godina organizira Medžlis islamske zajednice Zenica bit će uprilićena promocija jednog značajnog istraživačkog projekta.

Naime, nakon višegodišnjeg istraživačkog napora iz štampe je izišla knjiga doc. dr. Mevludina Dizdarevića imama Ensar džamije i docenta na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici. Knjiga tematizira život i misao jednog od značajnih bosanskohercegovačkih mislioca Mustafe Busuladžića čije pojedine stavove prate određene kontroverze i ideološki prijepori.

Stoga je štivo koje na znanstveni način, na razini univerzitetske prakse propituje njegov život i kontekst u kojem je djelovao i prati njegove koncepcije suodnosa Istoka i Zapada iznimno važno i korisno. Promocija će se održati u Hotelu Zenica 30. novembra u 19. sati.

Promotori su ugledni naučnici i univerzitetski profesori prof. dr. Enes Durmišević sa Pravnog fakulteta UNSA, prof. dr. Nusret Isanović sa Fakulteta Islamskih nauka UNSA i Mustafa Spahić Mujki umirovljeni profesor Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu.

Zenicablog.com