Home » Promocija knjige: RELOAD – ZLATNA KNJIGA – PRIČE IZ ŽIVOTA

Promocija knjige: RELOAD – ZLATNA KNJIGA – PRIČE IZ ŽIVOTA

Forum građana Zenice Vas poziva na promociju knjige RELOAD – ZLATNA KNJIGA – PRIČE IZ ŽIVOTA, autora Akifa Agića. Promocija će se održati u velikoj sali Grada Zenice, u srijedu 28.6. u 19 sati.  Učestvuju: Akif Agić, Sejo Omeragić, Nedim Ibrahimović, Spahija Kozlić, Tvrtko Mišanović, Mirsad Mujkić i Midhat Kasap.

Nikako ne propustite da vidite ZLATNU KNJIGU u Zenici.

Prvi put ćete čuti:

Zašto Akif voli glumca Salku Avdića ?
Šta je Zenica značila Gornjem Vakufu?
Koji doktori iz zeničke bolnice su spasili stotine ranjenih?
Kakve veze ima pismo predsjedniku Aliji Izetbegoviću sa Zenicom ?
Ko je zaboravljeni heroj Pjanić, koja je najhrabrija Zeničanka bila gdje je bilo najteže?
Ko supisnici RTV BiH sa slobodnih dijelova Republike BiH.
Zašto Zlatna knjiga voli Zenicu ?
Zlatna knjiga vas poziva da budete sa nama u srijedu i da napravimo večer koje će se pamtiti.

Iz autorove biografije: Akif Agić (1964.), rođen je u Gornjem Vakufu, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju a Arhitektonski fakultet završio je u Sarajevu. Početkom devedesetih godina počinje aktivno da piše o političkom i sigurnosnom stanju u Jugoslaviji. Smjeli i neobični izvještaji u prvoj polovici 1992. godine na RTV BiH koji su objavljivani u udarnim terminima su naznačili novi pristup ratnom informisanju. Objavio je više od 1000 radio-televizijskih izvještaja a osim članstva u press službama Trećeg i Sedmog korpusa kraj rata je dočekao na mjestu referenta za informisanje Štaba generalštaba Armije R BIH.

Prešutnost medija iz Sarajeva u vezi agresije Republike Hrvatske je razbijena čvrstim, pouzdanim i sigurnim glasom ratnog reportera Agića: „Slučaj prozor nikad više…“; “Naprijed ne mogu, a nazad ne smiju od sramote…“. Akif Agić je autor ratnih reportaža i filmova koji su u potpunosti razobličili agresiju Hrvatske te time pomogli dolasku mira. Reportaže: „Tri brata“, „Pismo predsjedniku“, „Galičica“, „Krč“, „Kolaž za Neđu“, „Džo nije kauboj“, „Komandant Jupi“ te film „Istina“, koji je rađen u novembru 1993. godine sigurno predstavlja umjetničko-dokumentarni materijal od velike vrijednosti za BiH. Dijelovi filma Istina kao i drugi ratni materijali su dokazi koji su korišteni u sudu u Hagu a epilog su pravosnažne presude.

Direktno.ba