Home » Promovisana knjiga autora Taiba Spahića i Rame Isaka

Promovisana knjiga autora Taiba Spahića i Rame Isaka

Pred punom velikom gradskom salom Grada Zenica, sinoć je promovirana knjiga pod naslovom „Izborna samoprevara naroda“, čiji su autori dr. sc. Taib Spahić i mr. Ramo Isak.

O knjizi su svoje visoke ocjene iznijeli recenzenti knjige i promotori, prof. dr. Sadik Bahtić i prof. dr. Nezir Huseinspahić. Oni su naglasili aktuelnost knjige u doba globalne tranzicije, te su posebno istakli da knjiga po svojoj sadržajnosti i metodološkom pristupu ima karakter naučno-istraživačkog rada. Uz ponuđena rješenja za lokalnu društvenu zajednicu, knjiga predstavlja i svojevrstan udžbenik koji može poslužiti svima onima koji se bave unapređenjem kvaliteta života običnog čovjeka.

unnamed-2-11Autori knjige su posebno predstavili njenu idejnost, uz napomenu da se njeni sadržaji ne odnose ni na jednog pojedinca ili politički subjekt posebno, da joj nije cilj populistička retorika niti senzacionalizam. Knjiga je jednostavan skup rješenja i ideja sistemski održivog razvoja kao korelativnog preklapanja društvenih i ekonomskih faktora i faktora životne sredine lokalne zajednice, namijenjena da bude u korist poboljšanja života svakog našeg sugrađanina.

U tom kontekstu, autori su naglasili da su po svome karakteru izbori postali usud bosanskog čovjeka, koji najčešće demokratiju prihvata kao stanje, a ne kao proces u kojem svaki birač ima vlastitu, ali i kolektivnu odgovornost za reformske demokratske društvene promjene. Na kraju, autori su stavili na raspolaganje svoju opredijeljenost lokalnim vlastima, da ih prema vlastitim potrebama mogu uvijek kontaktirati u cilju eventualne primjene pojedinih ideja ili sistemskih rješenja koja su navedena u knjizi, a sve u cilju olakšanja i poboljšanja života naših sugrađana.

Promociju je profesionalno i nadahnuto vodila Sadžida Beganović.