Home » Pronađi svoj put na 21. MKM “Zeničko proljeće”

Pronađi svoj put na 21. MKM “Zeničko proljeće”

Ovogodišnja, 21. međunarodna kulturna manifestacija „Zeničko proljeće“, koja će biti održana od 20. marta do 12 aprila, bit će otvorena nakon svečane sjednice Gradskog vijeća, u 11,30 sati, na Bulevaru Eshera Eze Arnautovića, kod Jalijskog mosta.

-Mada je taj dan nedjelja, za Zeničane i gradske vijećnike ovo će biti radni dan- istakao je na današnjoj press-konferenciji Zijad Softić, pomoćnik Gradonačelnika za društvene djelanosti.

Svako ima svoj put
Svako ima svoj put

On je najavio da će u 20 dana, koliko će u tom periodu biti realizirani ovogodišnji program „Zeničkog proljeća“, Zeničani moći pogledati i poslušati 38 raznih kulturno-umjetničkih sadržaja, od čega je najviše, po 11, muzičkih i pozorišnih.

Slogan 21. MKM „Zeničko proljeće“ je „Pronađi svoju stazu“, a, kako je objasnio član Savjeta za kulturu Grada Zenice Nedžad Fejzić, osim promjena u saobraćajnoj infrastrukturi Grada, slogan ima i širu, polisemičnu, metaforičnu strukturu.

-Strukturu koja nas upozorava na to da grad uvijek mora imati svoju supstanciju- kazao je Fejzić, koji je dodao da logo ovogodišnje manifestacije- otisak prsta, svakom pojedincu može pomoći da pronađe svoj put.

-Nadamo se da će Zeničani, ne na „Zeničkom proljeću“, ali u svom životu, pronaći svoju pravu stazu- kazao je Fejzić.

Autor vizuelnog identiteta 21. MKM „Zeničko proljeće“ je bosansko-hercegovački i australijski skulptor Adis Elias Fejzić, koji je rođen 7. decembra 1969. godine u Zenici, a koji trenutno radi i doktorsku disertaciju na temu umjetnost bh. stećaka.

Program manifestacije
Program manifestacije

Redakcija