Home » Protest i štrajk radnika Agencije za privatizaciju u FBiH

Protest i štrajk radnika Agencije za privatizaciju u FBiH

Uposlenici, odnosno sindikalisti Agencije za privatizaciju u Federaciji Bosne i Hercegovine danas su treći put izašli na proteste ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu, kako kažu,  sa istm zahtjevom – isplata osam zaostalih plaća.

Stupili su i u štrajk kojim traže aktivno uključenje Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u rješavanju isplate osam zaostalih plaća, kao i deblokade rada Agencije.

Navode da je Vlada Federacije upoznata sa teškim finansijskim stanjem Agencije  još od januara 2020., koje je uzrokovano blokadom računa po osnovu Rješenja o izvršenju na transakcijskim računima Agencije, a na osnovu Presude Vrhovnog suda Federacije BiH od 5. decembra 2019.

  Spektakularni izborni skup NES-a u Cazinu: Urušili su ekonomski sistem i učinili nas metama, ali mi to želimo i možemo popraviti! (FOTO)

Predsjednica sindikata Agencije za privatizaciju FBiH Enisa Čomor kazala je da  Agencije za privatizaciju u FBiH nema sredstava za isplatu po ovoj presudi, jer je veoma visok iznos dosuđenih sredstava te da su i prije dva mjeseca također bili pred zgradom Vlade , ali da nisu  dobili nikakava rješenja.

Kazala je da Agencija ima 21 uposlenika i da je ponižavajuće to što im se ne može osigurati plata.