Home » Provjerili smo cijene u Neumu: Na plažama još nema gužve, evo koliko ćete platiti piće i hranu

Provjerili smo cijene u Neumu: Na plažama još nema gužve, evo koliko ćete platiti piće i hranu

Kraj školske godine i početak sezone godišnjih odmora donijeli su puno veću popunjenost smještajnih kapaciteta u Neumu. Ipak, to se još uvijek ne može porediti sa velikim gužvama koje se očekuju od narednog vikenda pa sve do kraja augusta.

Upravo zbog toga trenutni gosti u Neumu za odmor radije biraju sami početak ili kraj turističke sezone u jedinom bh. gradu na moru, s obzirom na to da tada nema velikih gužvi na plažama, temperature su prijatnije, a i cijene apartmana sada su povoljnije nego u jeku sezone u julu i augustu.

Cijene hotela i privatnih smještaja skuplje su za 15 posto u odnosu na prošlu godinu, no hotelijeri kažu da su cijene dosta pristupačnije u odnosu na ostatak Jadranske obale.

  FHMZBiH: Najtopliji juni od početka službenih mjerenja

Cijene u restoranima porasle su do 20 posto. Za dvije kafe izdvojit ćete od šest do osam KM, a ljubazni konobari vam preporučuju da voda sa česme nije sigurna za piće, tako da ćete flašu od litar vode platiti između pet i sedam KM.

Supe su od pet do osam KM, hamburger između šest – deset KM, najjeftnije piće 10 KM, pileći file 13 KM, kobasice 13, miješano meso 22 KM…

Kada su u pitanju cijene u prodavnicama, marketima i pekarama i one su za 10 posto skuplje nego naprimjer u Sarajevu.

Izvor: Faktor