Home » Radijatori u Zenici hladni, u JP Grijanje kažu da “rade na otklanjanju kvara”

Radijatori u Zenici hladni, u JP Grijanje kažu da “rade na otklanjanju kvara”

JP Grijanje -Zbog kvara jedne od cirkulacionih pumpi u Staroj termoelektrani trenutno je u pojedinim dijelovima grada obustavljena isporuka toplinske energije. Nadamo se da ćemo u što skorijem roku osposobiti pumpu i nastaviti redovnu isporuku – ovo je tekst odgovora na naš upit kojeg smo poslali (i odgovor dobili) u utorak 29.03.) u prijepodnevnim satima.

U proteklih sedam dana svakodnevno smo dobijali pojedinačne upite iz više dijelova grada, tako da smo se jutros, utorak 5. aprila, ponovno obratili nadležnim u JP Grijanje i dobili odgovor – Imamo problem na pumpi u Staroj termoelektrani, pa zbog toga neki djelovi grada nemaju isporuku toplotne energije. Trenutno zajedno sa Mittalom pokušavamo riješiti novonastali problem, rečeno nam je u JP Grijanje Zenica.

  Opći izbori 2022: Pogledajte konačne liste sa imenima kandidata svih stranaka za Skupštinu ZDK

Podsjećamo da se proteklih nekoliko dana, tokom noćnih sati, vanjska temperatura spuštala oko i ispod nule. Kako tvrde naši sugrađani, u pojedinim dijelovima grada grijanje je “na nuli”, odnosno radijatori su potpuno hladni, dok u pojedinim oni su mlaki.

Zanimljivo je da takve informacije dolaze sa istih “pravaca”. Iako je novi sistem grijanja (više puta) svečano otvoren i pokrenut ove sezone, izgleda da su problemi “stari”, ovaj put na sistemu distribucije toplotne energije iz postrojenja prema Gradu.

Izvor: Zenicablog