Home » Radnici KBZ-a prevareni i poniženi, Sindikat radnika organizuje novo protestno okupljanje pred Upravom

Radnici KBZ-a prevareni i poniženi, Sindikat radnika organizuje novo protestno okupljanje pred Upravom

Poznata su vam sva dešavanja vezana za isplatu jednokratne pomoći radnicima J.U. KBZ, a na osnovu Uredbe Vlade Federacije BiH.

Također Vam je poznato da je Upravni odbor J.U. KBZ ,nakon pregovaranja sa NSS RZUZ FBiH OOJU KBZ , 29.12.2022.donio odluku kojom je odobrena isplata jednokratne pomoći svim uposlenicima u iznosu od 800,00 KM, kao i činjenica da isplate nisu izvršene, jer tadašnji direktor Rasim Skomorac nije htio realizirati navedenu odluku, iako je njegov pomoćnik za ekonomsko finansijske poslove izjavio da na računu KB Zenica ima dovoljno sredstava za isplatu, te da je prema Uredbi Vlade FBiH za istu istekao rok 31.12.2022.godine.

Također, napominjemo da su gotovo sve zdravstvene ustanove u ZDK izvršile isplatu pomoći svojim radnicima u punom iznosu, na čemu im iskreno čestitamo.

Obzirom da su u posljednja dva radna dana protekle godine radnici Kantonalne bolnice Zenica prevareni i poniženi, kao nikad ranije, Sindikat zdravstva KB Zenica zakazao je za petak 13.01. 2023.godine u 13 sati protestno okupljanje pred zgradom Uprave KB Zenica.

Ovim putem pozivamo sve radnike KB Zenica da dođu u zakazano vrijeme i da pokažemo da imamo ponosa i dostojanstva, te da zajedno tražimo odgovornost od svih onih koji su sudjelovali u ovoj licemjernoj igri.

Predsjedništvo NSSRZUZ FBiH OO JU Kantonalna bolnica Zenica