Home » Radnici Krivaje danas u Zenici

Radnici Krivaje danas u Zenici

Kako su i najavili radnici “Krivaje-Mobel” danas će se u 14,00 sati pojaviti ispred Suda u Zenici kako bi ukazali na napravdu kroz koju prolaze tokom cijele 2016. godine.

Također upućeno je i pismo koje prenosimo u cijelosti:

Zavidovići , 16.05.2016. god.

– Predsjednik Općinskog suda Zenica
– Premijer ZE-DO kantona ( gosp. Miralem Galijašević)
– Mediji

PREDMET: Saopštenje

Uposlenici PD „Krivaja Mobel“ Zavidovići, dana : 17.05.2016. god. dolaze pred Općinski sud Zenica, organizovano , kako bi skrenuli pažnju Općinskom sudu u vezi tužbe i zakazanog pripremnog ročišta između tužitelja IP „Krivaja „ – u stečaju i tuženog PD „Krivaja Mobel“, a vezano za tok tog ročišta koje je otišlo u drugom smjeru. Naime, tuženi obmanjuje i sud i ostale institucije kako bi se zaobišlo stvarno stanje počinjenog kriminala u PD „Krivaja Mobel“, tj. tuženi je obmanio sud , time što od suda traži da na ročištu koje je zakazano , vezano po tužbi za raskid ugovora , gdje tuženi na tom pripremnom ročištu traži da se donese kontra mjera obezbjeđenja , tražeći da tužitelj uplati 2.700,000 KM .
U stvari to tuženi tj. ortačka grupa obmanjuje sud i isti ismijava , čak iznoseći laži , da im se pričinjava šteta u preduzeću od po 50.000 KM dnevno, a svi znamo da su dugovanja cirka 17.000.000 KM PD „Krivaja Mobel“. Dakle sudu se skreće pažnja, da se tuženi služi lažima kako državi, tako i radnicima ,
I da ne kako tuženi kaže, da je to sve organizovalo nekoliko ljudi, što se zna da je čista laž.
Radnici traže od suda : da se stavi van snage na pripremnom ročištu i u procesu tužbe, van snage zahtjev tuženih, da sud razmatra o mjeri osiguranja, već da se sud vodi onim tužbenim zahtjevom tužitelja tj. raskidom kupoprodajnog ugovora.
Ukoliko sud ne stavi van snage mjeru koju traži truženi, radnici idu ispred suda u blokadu puta M 17. Ovo nije pritisak , ni ucjena , već skretanje pažnje na kriminal ortačke grupe i njihovih obmana suda.
S poštovanjem.

Uposlenici PD „Krivaja Mobel“

Održan je i sastanak Odbora povjerilaca na kome je donesena Odluka o stavljanju van snage zaključka od 25.06.2015. godine i Odluke odbora povjerilaca od 30.10.2015. godine koju možete pogledati.

odlukaodluka1

 

BHindex.info