Home » Radončić: Ljekari u ZDK su pokazali hrabrost, a policija ovdje radi odličan posao

Radončić: Ljekari u ZDK su pokazali hrabrost, a policija ovdje radi odličan posao

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić danas je u Zenici održao sastanak s predstavnicima kantonalne vlade, ali i članovima Kriznog štaba na temu koronavirusa.

Radončić je nakon sastanaka kazao kako je došao odati poštovanje Zeničko-dobojskom kantonu koji je adekvatno odgovorio i zaštitio građane.

“Kao ministar sigurnosti mogu reći da je ZDK, prevenstveno u zdravstvenom smislu i sigurnosnom te adekvatnoj reakciji vlasti, bio primjer kako se odgovorna vlast i ljudi ne boje nečeg nepoznatog i kako se ponaša hrabro kada je u pitanju koronavirus. Ovdje su ljekari pokazali hrabrost što se vidjelo na prvom slučaju koronavirusa da idu ka pacijentu, bolesnom čovjeku i da mogu zbrinuti ljude oboljele od koronavirusa i ne zanemare ljude koji imaju druge bolesti”, kazao je Radončić.

  Za cijelu BiH izdato narandžasto upozorenje zbog vrućina: Temperatura do 38 stepeni, na jugu 40

Dodao je da je ZDK pokazao da se zaboravljanjem ljudske sujete i stranačke netrpeljivosti može adekvatno odgovoriti na globalni problem u svrhu građana.

Pohvalio je i rad policije MUP-a ZDK te dodao da je na stalnoj vezi s komesarom Semirom Šutom.

Adnan Jupić, ministar zdravstva ZDK, je kazao da su današnji sastanak iskoristili kako bi ministra upoznali o higijensko-epidemološkoj situaciji u kantonu.

“Formiranje ovakvog bedema ne bi išlo bez podrške Vlade ZDK, zdravstvenih djelatnika, MUP-a i građana, kao i ministra Radončića”, izjavio je Jupić.

Radončiću se na posjeti zahvalio i premijer Mirza Ganić, a nakon sastanaka posjetili su i Kantonalnu bolnicu Zenica.
Klix.ba