Home » Ragbijaši osigurali kombi zeničkom Centru za socijalni rad

Ragbijaši osigurali kombi zeničkom Centru za socijalni rad

Javna ustanova Centar za socijalni rad Zenica dobila je danas vrijednu donaciju, kombi sa devet sjedišta, koju su im donirali članovi Rotary cluba d'Arbois-Poligny-Salis iz Francuske, čiji su predstavnici i lično predali ovu donaciju direktorici Nurki Babović.

Delegaciju kluba predvodio je predsjednik Gug Vasser, zatim članovi Patrick Clavelin i Bernard Hemery, a došli su u društvu proslavljenih zeničkih ragbijaša Džonija Mandića i Jasmina Deljkića, koji su po završetku igračke karijere ostali i živjeti u Francuskoj.

-Bio sam u mogućnosti da upoznam ove sjajne ljude, koji su, na moju inicijativu, skupili novac za kupnju ovog kombija. Želja nam je bila da pomognemo ovu organizaciju, koja obavlja vrlo važne poslove za Zenicu Znamo i da je to mala pomoć, ali svaka pomoć je dobrodošla- kaže Mandić.

On dodaje da su članovi ovog kluba većinom poslovni ljudi u penziji, koji su imali svoje firme, a koji, sada, imaju dovoljno vremena da organiziraju razne humanitarne akcije, kako bi mogli pomagati ljudima i organizacijama svugdje u svijetu.

-Svugdje ima problema- kaže Mandić, koji je i po završetku karijere, uz svoj posao, ostao u ragbi sportu, u ulozi trenera mlađih kategorija.

Kako je istakla direktorica Babović, Centar će ovo vozilo koristiti za odlazak zaposlenika na terenski rad– posjete porodicama sa bračnim i porodičnim problemima, porodicama u riziku od razdvajanja i posjete socijalno ugroženim građanima.

– Centar raspolaže samo sa jednim autom, što nije bilo dovoljno da se našim korisnicima pruži adekvatna podrška i pomoć na terenu, misleći pri tom prije svega na one koji žive u udaljenim i za putničko vozilo nepristupačnim područjima- ističe Babović.

Redakcija