Home » RAK BiH negirao Mehmedovićeve navode

RAK BiH negirao Mehmedovićeve navode

U toku je podjela Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine i uspostava paralelnih regulatornih agencija za komunikacije, i to u Banjoj Luci i u Mostaru, tvrdi zastupnik SDA u državnom parlamentu Šemsudin Mehmedović.

Osim toga, navodi da ova institucija samovoljno djeluje bez ikakvog nadzora, te da postaje vlasništvo SNSD-a.

Tvrdnje da će Regulatorna agencija za komunikacije biti podijeljena, ali i da postoji plan za podjelu, negirao je Draško Milinović, generalni direktor Agencije.

Kaže da je Agencija dobila saglasnost od Vijeća ministara BiH za utrošak viška prihoda da na odgovarajući način riješe višegodišnji problem neuvjetnog smještaja radnika u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru.

„Sramotno je da višegodišnji političar nema blage veze o radu RAK-a. Prosto ne mogu da vjerujem šta čovjek priča, jer iz njegove izjave mogu zaključiti da stvarno ne zna šta RAK radi i koji je opseg posla te agencije“, izjavio je Milinović.

Da podjele nema, kratko i jasno je potvrdio i ministar komunikacija i prometa BiH Edin Forto (NS).

Inače, Vijeće Agencije treba imati 7 članova, a već godinama ima samo 5 – i to bez ijednog Bošnjaka. Cijeli saziv Vijeća je od 2018. godine u tehničkom mandatu, što je bila još jedna kritika Šemsudina Mehmedovića.

No, bitno je naglasiti ono što Mehmedović nije – da je upravo u tom periodu kada se trebao imenovati novi saziv Vijeća, SDA bila dio vlasti. Ipak, Mehmedović tvrdi da oni zbog opstrukcija HDZ-a BiH i SNSD-a nisu mogli ništa uraditi osim utvrditi blokadu.

Izvor: federalna.ba