Home » Ramo Isak reagovao na glasine da će biti smijenjen: “Moram razočarati neke”

Ramo Isak reagovao na glasine da će biti smijenjen: “Moram razočarati neke”

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se na društvenim mrežama povodom glasina da će biti smijenjen sa ove pozicije.

Kako je objavio na Facebooku, Ramo Isak vjeruje da je ova vlada FBiH stabilna i da neće biti smjena ministara.

“Kabinet federalnog ministar unutrašnjih poslova oglasio se u povodu natpisa pojedinih medija, a koji najavljuju smjenu federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka i promjenu parlamentarne većine.

‘Moramo razočarati interesne grupe, ali do smjene ministara u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine neće doći. Trenutni saziv Vlade Federacije Bosne i Hercegovine ima čvrstu podršku parlamentarne većine, a koja je nebrojno puta dokazala da je stabilna i kapacitirana da donese sve zakone od interesa za građane Bosne i Hercegovine.

Odnosi federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka s premijerom FBiH Nerminom Nikšićem, ali i zamjenikom premijera FBiH Tonijem Kraljevićem su odlični i šta više prijateljski. Očito je kako se lažnim navodima pokušavaju staviti u drugi plan brojne pozitivne aktivnosti koje poduzima Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova na čelu s ministrom Ramom Isakom, ali i stabilna Vlada Federacije BiH na čelu s premijerom Nerminom Nikšićem.

Mi u potpunosti pozdravljamo konstruktivan rad opozicije te očekujemo kako će i ubuduće sve opozicione stranke glasati za kvalitetne prijedloge zakona. Zastupnici i delegati iz svih političkih stranaka birani su na izborima da rade u interesu građana, a ne da po automatizmu osporavaju sve materijale koji dolaze od vlasti.

Ministar Ramo Isak ostaje ministar u vladi premijera Nermina Nikšića, a kompletna Vlada Federacije BiH zajedno s parlamentarnom većinom nastavlja raditi na jačanju Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova, Federalne uprave policije i poboljšanju socio-ekonomskog stanja u Bosni i Hercegovine.

Evidentno je da određenim interesnim grupama smetaju pozitivni procesi pokrenuti u oblasti unutrašnjih poslova te da na sve načine, uključujući i jeftine medijske spinove, pokušavaju to osporiti ili staviti u drugi plan.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova na čelu s ministrom Isakom poduzima aktivnosti na poboljšanju sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini, jačanju Federalne uprave policije, poboljšanju statusa policijskih službenika FUP-a, unapređenju saradnje s kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova, donošenju kolektivnog ugovora, kvalitetnijoj reorganizaciji Policijske akademije FMUP-a i brojnim drugim aktivnostima koje poduzimamo i namjeravamo poduzeti u toku ovog mandata’, navodi se u saopštenju za javnost Kabineta federalnog ministra unutrašnjih poslova Rame Isaka.”

Tags