Home » Reagovanje Sedmedina Amiđića na optužbe Fuada Kasumovića

Reagovanje Sedmedina Amiđića na optužbe Fuada Kasumovića

Na našu adresu stigla je reakcija kantonalnog zastupnika DF-a u Skupštini ZDK Sedmedina Amiđića koje prenosimo u cjelosti:

“Imam obavezu kao zastupnik da dam demant na izjave i neistine gospodina Fuada Kasumovića koje je uputio prema meni. Gospodine Kasumoviću prestanite da obmanjujete javnost i građane ovog kantona, pokažite nam 16 potpisa za koje tvrdite da imate? Odgovorno tvrdim da ne možete odbraniti i dokazati ono za šta ste tvrdili da postoji. Prestanite sticati popularnost obamanama i neistinama, a nadam se da će građani, prvenstveno grada Zenice, shvatiti kako ste uspjevali do sada biti tu gdje jeste. Za ove neistine, obmane i vrijeđanje se zasigurno mora odgovarati. Gospodin Fuad Kasumović je pokušao od 14 potpisa ubjediti i obmanuti zastupnike i javnost da je to 18. Ja, Sedmedin Amiđić, glasao sam protiv posljednjeg izvještaja Vlade ZDK, čime sam i dokazao da se na slažem sa njihovim radom. Zanimljivo da je gospodin Kasumović  na sastanku koji je on inicirao, 70 % vremena pričao o mom kolegi iz Skupštine ZDK Rami Isaku. Stiče se dojam da je na neki način opsjednut s njim?
Naglašavam da je prvu većinu od 21 zastupnika, koju smo imali na početku mandata, upravo uništio gospodin Kasumović, svojim nastupima, nerealnim ambicijama i vrijeđanjem pojedinih zastupnika.

Mislim da Kasumovićev jedini cilj destrukcija i nered, odnosno destabilizacija Kantona. Naravno, uz sve ovo tu je njegov lični interes kao i uvijek, a nikako interes građana.

Gospodine Kasumoviću, ja nisam sporan, Vi ste sporni. Istina je spora ali je vrijeme pokaže!”

Sedmedin Amiđić, zastupnik u Skupštini ZDK