Home » Reakcija Almira Babajića na izjave sa press konferencije Zeničke inicijative-Kasumović Fuad

Reakcija Almira Babajića na izjave sa press konferencije Zeničke inicijative-Kasumović Fuad

Imam potrebu da demantujem dvije neistine iznesene na press konferenciji “Zeničke inicijative” koje se odnose na meni dvije izuzetno osjetljive teme a to su nepravda protiv koje se borim više od 15 godina na poslu gdje radim i moje poštenje.
1️⃣Izjava Kenana Uzunovića: “Ne želim komentarisati priče i koincidencije o njegovom stanju na poslu u Kantonalnoj bolnici Zenica, odnosno da je najednom prebačen iz Covid ambulante na Fizijatriju i slično”.
Istina je ta da se trijažni tim u kojem sam bio sa još dvojicom mojih kolega sa Fizijatrije po odluci menadžmenta raspustio zbog ublažavanja epidemioloških mjera i da smo vraćeni na odjel Fizijatrija nakon 14 mjeseci.
Ono što je vrlo nekorektno u ovoj izjavi jeste to da ga niko nije ni pitao da to prokomentariše nego je svjesno plasirao “neistinu”.
2️⃣Izjava Kenana Uzunovića: ” Ostaje interesantno zašto ostavku podnio nakon konsultacija sa SDA, odnosno vijećnicom Eminom Tufekčić”.
Prava istina sa događaja na sjednici je ta da je kolegica Tufekčić nakon što je tri puta sa mjesta insistirala da prema Gradonačelniku imam isti kriterij kao prema njoj i da se vratimo “poslovničke okvire” došla do radnog predsjedništva gdje sam joj rekao da nemam mogućnost da prekinem izlaganje Gradonačelnika i da sam to pokuša više puta. Te konsultacije, kako ih naziva kolega Uzunović su se desile ispred stola radnog predsjedništva gdje su svi mogli da čuju o čemu smo razgovarali.
Zadnji i svega drugi put u životu kada sam bilo šta dogovarao sa SDA bili su pregovori oko Budžeta Grada Zenice za 2020. godinu u februaru prošle godine u kabinetu Gradonačelnika. Nekorektno je da mi spočitavate da imam bilo kakav dogovor sa SDA.
Žao mi je što ne možete shvatiti ili prihvatiti da svoje političko djelovanje ne želim zasnivati na svađama i konfrotacijama.
U februaru 2021. godine, nakon održane tri sjednice GV koje su protekle u najboljem redu mi je rečeno na sjednici radnog predsjedništva:
“Nije bitno da li predložene tačke dnevnog reda prolaze, bitno je da se svađamo i “pofajtamo” jer ljudi to vole a brzo će i Opći izbori”.
Tada sam rekao: “Ako tako mislite raditi nađite zamjenu za mene, meni je dosta bilo cirkusa prethodne četiri godine!”
SAOPŠTENJE ZA JAVNOST
  NES Zenica održao predizborne skupove u Nemilskom slivu - Raspisan tender u vrijednosti 150.000 KM za podvožnjak u Nemili (FOTO)