Home » Reakcija ministra Isaka na gradonačelnikovo pismo muftiji Dizdareviću: Kasumović je sramota za Zenicu

Reakcija ministra Isaka na gradonačelnikovo pismo muftiji Dizdareviću: Kasumović je sramota za Zenicu

Reakcija ministra Isaka na gradonačelnikovo pismo muftiji Dizdareviću: Kasumović je sramota za Zenicu

Uvaženi gradonačelniče grada Zenice,

pročitah vaš dopis poštovanom muftiji Dizdareviću. Kao dijete ove čaršije, koje je obrazovano i odgojeno u duhu islama, želim vam poručiti sljedeće:
Nikad niko nije u stranačkoj majici bio ispred neke džamije, a pogotovo ne u, kako kažete, čoporima.

Ali, da posjećujete džamije možda biste znali da se tamo okupljaju građani koji imaju potrebu za duševnim mirom, naspram grabežljivosti i utrke za novcem kakvoj svjedočimo u Zenici.

Vi ste sramota za ovaj grad, za sve Zeničanke i Zeničane. I zbog toga mi je drago što građani sve više shvataju vaš populizam, vaše spletke zbog kojih ćete, vrlo skoro, nestati sa političke scene, u svakom smislu, jer ste zreli za penziju i više ne znate ni šta, ni kako pišete.

  ZDK: Premijer Bašić i predsjedavajući Huskić čestitali 30. godišnjicu formiranja Trećeg korpusa ARBiH

Nadam se da se barem privatno stidite spinova i neistina, jer mene je iskreno stid da Zeničanke i Zeničane predstavlja čovjek kojem ništa nije sveto, koji i petkom nađe vremena da uvrijedi građane koji posjećuju džamiju. Ovdje žive časni ljudi, kojima su domovina, vjera, grad i porodica svetinje, a takvi ljudi ne zaslužuju predstavnika kojem su draže kafanske priče od projekata, rada u interesu građana i boljitka.