Home » Rektoru i članovima menadžmenta Univerziteta u Zenici uručene zahvalnice

Rektoru i članovima menadžmenta Univerziteta u Zenici uručene zahvalnice

Predstavnici Organizacije porodica šehida i poginulih boraca “ Zlatni ljiljan” Grada Zenice danas su posjetili Univerzitet u Zenici i tom prilikom uručili plaketu i zahvalnicu prof.dr.sc Damiru Kukiću, te zahvalnice prorektorima, dekanima fakulteta i direktoru Studentskog centra za nesebičnu podršku  i razumijevanje koju su pružali djeci šehida i poginulih boraca.

Priznanja je uručila predsjednica Organizacije gđa Nihada Husejnagić, te se ovom prilikom u prigodnom obraćanju zahvalila prisutnima za dugogodišnju saradnju i podršku, te istakla da je u proteklom periodu na Univerzitetu u Zenici studiralo više od 250 djece šehida i pogiinulih boraca.

“Ovo je veliko priznanje za nas i potvrda naše dugogodišnje kvalitetne, korektne i kontinuirane saradnje. Mi imamo odličnu saradnju sa Organizacijom porodica šehida i poginulih boraca “ Zlatni ljiljan” Grada Zenice, ne samo jer želimo poštovati odredbe Zakona o dopunskim pravima boraca i njihovih porodica, nego što svi mi na Univerzitetu shvatamo da je ovo naša moralna i strateška obaveza. Želimo da djeci iz ove kategorije pružimo normalnu šansu da pokažu ono šta mogu. Ponosni smo na ove zahvalnice i nadamo se da ćemo nastaviti saradnju, koju svakako možemo i popraviti, pogotovo kada su u pitanju zapošljavanja.”, kazao je prof.dr.sc. Damir Kukić.

  SDA reagovala na BHI-KF: Uz dokaze smo raskrinkali laži Kasumovića

 

Derviša Fetić, MA Stručni saradnik za informisanje Univerziteta u Zenici.