Home » Rješenjem resornog ministarstva ZDK stečeni preduslovi za početak rješavanja gasifikacije na teritoriji grada Zenica

Rješenjem resornog ministarstva ZDK stečeni preduslovi za početak rješavanja gasifikacije na teritoriji grada Zenica

Nakon odluke o utvrđivanju javnog interesa Grada Zenica – br. 01-45-13948/22 od 23.06.2022. godine, JP “Zenicagas” d.o.o. Zenica obratilo se Ministarstvu za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK u vezi izmjene rješenja o urbanističkoj saglasnosti za izgradnju složene građevine za gasifikaciju grada Zenica na području katastarskih općina: Zenica III, Ričice, Crkvice, Zenica I, Zenica II, Podbrježje, Gradišće, Banlozi, Raspotočje, Janjići, Perin Han i Klopče, Grad Zenica.

Prethodno je resorno ministarstvo izdalo potrebnu urbanističku saglasnost – broj 12-19-3972/21, po zahtjevu JP “Zenicagas” d.o.o. Zenica.
Ovim rješenjem, pored toga što su stečeni preduslovi za početak rješavanja gasifikacije na teritoriji grada Zenica, dolazi se i korak bliže ka uspostavljanju jedinstvenog gasovodnog sistema BiH. Odnosno, ovim rješenjem predvidjela se distributivna gasna mreža koja će omogućiti gasifikaciju do svih ključnih privrednih, javnih i privatnih subjekata na području grada.

  Ministarstvo za privredu ZDK isplatilo subvencije u iznosu od 1,5 miliona KM

Ovo je svakako jedna pozitivna pokretačka priča koju treba podržati u skladu sa nadležnostima i zaduženjima. Ovo ministarstvo na čelu s mnom je pokazalo da ne postoji politika kada je riječ o interesima građana i onoga što je najbolje za svakog od nas koji živimo u ovom gradu”, izjavio je ministar Arnel Isak.