Home » Rusi predviđaju gore padavine nego 2014.

Rusi predviđaju gore padavine nego 2014.

Dobili smo vremensku prognozu iz Rusije koja se bitno razlikuje i koja ako se ostvari može donijeti više padavina i vode nego 2014. godine, kaže Predrag Marić, prenosi novinska agencija Patria.

Osim toga, načelnik Sektora za vanredne situacije kaže da od sinoć stalno zasjeda Operativni štab Vlade Srbije, da će danas biti određene rizične tačke, kao i da će na njih biti upućeni ljudi. Prema njegovim riječima, situacija će biti praćena danonoćno.

„Ovo nije poruka panike, ali ne smijemo da rizikujemo ništa. Dat ćemo sve od sebe da zaštitimo građane i da ne pustimo da se ništa ne dogodi. Spremamo se za eventualni najgori scenario“, kaže Marić.

Marić je naveo da su jučer dobili prognozu iz Rusije koja je znatno gora od onih koju daju domaći stručnjaci.

Prema „ruskoj prognozi“ past će od 80 do 100 litara po kvadratnom metru, a Marić ističe da ukoliko toliko vode padne u naredna tri dana, to može da ima velike posljedice. Domaća prognoza predviđa mnogo manje padavina.

Načelnik Sektora za vanredne situacije takođe navodi da je situacija trenutno stabilna i da se voda povlači – negdje brže, negdje sporije, javlja B92.

NAP