Home » Safet Brkić: Tražim da se izvrši poboljšanje uslova rada u ambulanti Perin Han i Babino

Safet Brkić: Tražim da se izvrši poboljšanje uslova rada u ambulanti Perin Han i Babino

Vijećnik u GV Zenica, Safet Brkić, nakon preuzimanja mandata uhvatio se u koštac sa problematikom zdravstvene zaštite

Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zenica vijećnik Safet Brkić iznio je problematiku korisnika zdravstvenih usluga ambulante Perin Han koja obuhvata mjesnu zajednicu Moščanica, Dolača, Tišina i Perin Han, kao i ambulante u Babinu.

“Od pacijenata i zdravstvenih radnika sam dobio pritužbe da ambulanta Perin Han radi u veoma teškim i nezdravim uslovima. Prilikom obilaska ove ambulante uvidio sam da krov prokišnjava te da wc nije u funkciji, a svi vrlo dobro znamo koliko je higijena bitna, naročito u zdravstvenoj ustanovi. Slična situacija je i u ambulanti Babino” kazao je Safet Brkić, te postavio pitanje za direktoricu javne ustanove Dom Zdravlja da se izvrši poboljšanje uslova radi efikasnijeg primanja pacijenata i boljih uslova rada zdravstvenih radnika.

Također jedna od inicijativa na osnovu razgovora sa mještanima odnosi se i na krov osnovne škole u Babinu te pozvao nadležne da reaguju i krenu u realizaciju ovog problema kako bi na taj način stvorili bolje uvjete za cijelu zajednicu.

Izvor: zdkinfo.ba