Home » Saobraćaj na autoputu kod Kaknja u potpunosti u funkciji u oba smjera

Saobraćaj na autoputu kod Kaknja u potpunosti u funkciji u oba smjera

Saobraćaj na autoputu kod Kaknja ponovo je od sinoć u funkciji u oba smjera nakon blokade koja je nastala zbog izlijevanja vode i klizišta u mjestu Donji Tičići kod Kaknja. U funkciji je i regionalna cesta Kakanj-Zenica.

Uposlenici JP Autoceste FBiH zajedno sa ostalim ekipama na terenu u potpunosti su očistili autocestu od vode i mulja te su oba smjera, Zenica-Sarajevo i Sarajevo- Zenica, u funkciji.

Na dionici u mjestu Donji Tičići gdje je aktivirano klizište, saobraćaj se odvija jednom trakom u dužini od 200 metara uz ograničenje brzine i privremenu prometnu signalizaciju.

Uvedena je i 24 satna dežura da prati situaciju tokom noći.

Iz Federalne uprave civilne zaštite ranije su potvrdili da je voda iz vještačkog jezera preusmjerena u odvodne kanale ispod autoputa, nakon čega je počelo čišćenje zemlje i otpada koji se nalaze na autoputu.
Ekipe FUCZ-a su i tokom noći čistili autoput i pratili situaciju zbog mogućnosti ponovnog izlijevanja vode iz vještačkog jezera i probijanja brane.

Zbog aktiviranja klizišta i izlijevanje vode saobraćaj na autoputu, kao i na regionalnom putu R-445 Kakanj-Zenica, u potpunosti je bio obustavljen, a vozači su koristili alternativni pravac preko Busovače i Kiseljaka.

klix.ba