Home » Saopćenje za javnost Udruženja privatnih predškolskih ustanova ZDK

Saopćenje za javnost Udruženja privatnih predškolskih ustanova ZDK

Saopćenje za javnost Udruženja privatnih predškolskih ustanova ZDK – Poštovani klijenti, zaposlenici, sugrađani, pratioci i predstavnici vlasti,

Udruženje privatnih predškolskih ustanova na području Zeničko-dobojskog kantona, ovim putem želi da obavijesti javnost o trenutnoj situaciji kojom su pogođene privatne predškolske ustanove.

Uslijed povećanja troškova hrane, struje, vode, dezinfekcijskih materijala i potrebe za povećanjem platežne moći ustanova i nepostojanja podrške vlasti, privatne predškolske ustanove su bile ili će biti prinuđene da u što skorijem roku povise cijenu usluge za minimalno 5 – 10% kako ne bi došlo do pada kvaliteta usluge ili obustave rada određenih predškolskih ustanova.

Podsjećanja radi, privatne predškolske ustanove zapošljavaju veliki broj radnika te pružaju uslugu cjelovitog razvojnog programa za više od 70% djece koja pohađaju predškolske ustanove u Zeničko- dobojskom kantonu.

  Dodjelom diploma završen “Ljetni mekteb – Zenica 2022.”

Ovim putem apelujemo na nivoe vlasti u Zeničko- dobojskom kantonu da po uzoru na druge kantone, koji sufinansiraju rad privatnih predškolskih ustanova , pomognu roditeljima u subvenciji ili direktno privatnim ustanovama kako ne bi došlo do kolapsa ove privredne grane.

Napominjemo da bi zatvaranje privatnih predškolskih ustanova imalo dalekosežne posljedice kako na njih same tako i na cijelo građanstvo koje je u potrebi za ovim vidom usluga.

Vrijeme je da se primarne potrebe društva stave na prvo mjesto!!!

S poštovanjem,

Udruženje privatnih predškolskih ustanova Zeničko- dobojskog kantona

Izvor: Zenicablog