Home » Saopštenje igrača, trenera i fizioterapeuta Čelika: četiri mjeseca nas lažu!

Saopštenje igrača, trenera i fizioterapeuta Čelika: četiri mjeseca nas lažu!

Ljudi lažu, mi šutimo. Četiri mjeseca šutimo. Od četiri mjeseca igrači su dobili jednu platu, trener nijednu. Imamo treći najjeftiniji roster u ligi, igrači nemaju hranu od Kluba, na put idemo kombijima koje voze fizioterapeut i trener.
Samo da bismo uštedili klubu sredstva. Nije nam teško. I šutimo. Mlađi igrači dođu i kažu da su gladni. Skupimo između sebe sredstva i jedu. I šutimo i dalje.
I nije bitno šta jedemo, nego šta nas jede.
I pojela nas laž. I shvatili smo da između dobrog koji šuti i budale ima razlika. Dobar je veća budala.
Spominjao se štrajk, pa smo odustali. Želimo da igramo. Da se takmičimo s drugima. Da pokažemo da i u blatu možemo biti uspješni.
A vama koji lažete svaki dan, želimo da doživite jednom da vam neko četiri mjeseca ne da platu da vidite kakvo je to poniženje. A vašoj djeci ne želimo da ikad budu gladni kao naše kolege, jer je to traumatično, i nije za ljude.
I svako ko je pročitao ovo, ako može nek nas dođe podržati sutra od 17.00 protiv Leotara. Ovaj Klub je veći od svake laži, i bez laži može biti brend. Mi ćemo se na terenu potruditi da to i bude. Prošle sezone smo sa minimalnim sredstvima bili treći u državi. A sad bez ijedne marke igramo. Dajemo svoja sredstva. I opet ćemo biti konkurentni svima.
Mi smo dokazali da volimo ovaj sport i Klub. A Vi?