Home » Saopštenje za javnost NES – regija Hercegovina

Saopštenje za javnost NES – regija Hercegovina

Povodom iznesenih netačnih i neutemeljenih informacija o NES – u Hercegovine i mene lično, želim istaći da razumijem frustriranost i ogorčenje SBB – a , koji je nalogodavac ovako teških kompromitacija u finalu kampanje.

Ističem da je SBB – ova politička impotentnost rezultirala vodjenjem negativne kampanje na način, da blate političke protivnike, kao što je NES, kojeg vide kao ozbiljnog političkog protivnika.

Kao lider NES – a Hercegovine, ističem da smo medijski izloženi dezinformacijama, kao čin osvete jer nismo prihvatili , da zajedno sa HDZ – om, po nagovoru lidera SBB – a izglasamo Kordića za gradonačelnika. To je za mene lično crvena linija, zbog koje sam odlučio da napustim SBB , zajedno sa zastupnicima u Skupstini HNK, i ostalim članatvom, a ne zato sto je to bila volja lidera SBB – a, kao sto navode u medijima.

Vrijeme je pokazalo, da nismo izdali narod, grad i državu i dr. Guzin, je bio najbolji izbor za probosanske snage.

Taj principijelni politički stav da dignem ruku za dr. Guzina platio sam političkim linčom lidera u zalasku političke karijere SBB -a.
Ovi izbori će pokazati, da narod vjeruje mladim snagama, a ne političarima, koji su više decenija imali priliku da promijene stvari na bolje.
Želim ohrabriti sve naše sugradjane, da izadju na izbore i da glasaju za one koji imaju znanja, poštenja i hrabrosti da se suprostave svim onim koji ugrožavaju političku i ekonomsku stabilnost našeg grada i države.

Predsjednik NES- regija Hercegovina
Anel Kljako