Home » Sarajevo: Direktor CIA-e stigao na razgovore o borbi protiv terorizma

Sarajevo: Direktor CIA-e stigao na razgovore o borbi protiv terorizma

SARAJEVO – Direktor CIA-e Džon Brenan stigao je kasno sinoć u Sarajevo, potvrdio je za portal “Nezavisnih” ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić. Prvi čovjek CIA-e danas bi se trebao sastati sa čelnim ljudima policijskih agencija u Bosni i Hercegovini, te Udarnom grupom za borbu protiv terorizma. Mektić je za naš portal kazao da će se i on danas sastati sa Brenanom, a ključna tema o kojoj bi trebali razgovarati, tvrdi, jeste borba protiv terorizma.

“Tačno je da je Džon Brenan stigao u Sarajevo. Trebao bi održati više sastanaka, između ostalog i sa mnom. Nisam još uvijek dobio dnevni red o čemu ćemo razgovarati, ali pretpostavljam da će glavna tema našeg sastanka biti borba protiv terorizma. U okviru toga mogli bi da razgovaramo o tome kakvo je stanje u BiH po pitanju terorizma, kako se borimo protiv ove pošasti, kakvi su nam kapaciteti, kakva je saradnja BiH i CIA-e, šta možemo uraditi da bi ta saradnja bila još bolja i efikasnija i slično”, naglasio je Mektić.

Dodao je da će na dnevnom redu njegovog sastanka sa Brenanom vjerovatno biti i mnoge druge teme među kojima je borba protiv organizovanog kriminala. “Ko će se još sastati sa direktorom CIA-e zaista ne znam. Ne bih mogao govoriti o tome. Da nekoga spomenem, a nekoga ne zaista ne bi bilo uredu”, ispričao je Mektić. Naime, Brenan je sinoć vojnim avionom stigao na Sarajevski aerodrom. Direktor CIA-e u Sarajevo je stigao iz Rijada gdje je boravio prethodnih dana.

Nezavisne novine