Home » Savjeti za uređenje spavaće sobe za koje ne treba veliki budžet

Savjeti za uređenje spavaće sobe za koje ne treba veliki budžet

Uređenje doma zna zahtijevati mnogo ulaganja i truda, a na kraju bez konkretnog plana može izgledati neukusno i dosadno. Postoje mnogi savjeti kako urediti dom uz malo finansijskih ulaganja, a koji mogu dati potpuno novi ugođaj vašim prostorijama.

Uređenje spavaće sobe smatra se vrlo važnim zbog toga što je to prostorija u kojoj se odmaramo i prikupljamo energiju za svaki dan. Pored udubonog madraca i šest do osam sati kvalitetnog sna, donosimo vam savjete kako dodatno urediti vašu spavaću sobu.

Svjetlije i umirujuće boje dat će efekt potpune relaksacije i pružit će vam mirniji i kvalitetniji san. Takozvane nude nijanse s roze tonovima sve više su popularne u uređenju dnevnih boravaka, a polako postaju popularne prilikom uređivanja spavaćih soba.

Toplo i prigušeno svjetlo daje umirjući efekt i dobar je za “umorne ” oči. Ukoliko odaberete ovako osvjetljenje lakše ćete utonuti u san. Danas je sve više praksa imati takozvana skrivena svjetla odnosno ugrađene lampe iza komada namještaja.

Umirujući mirisi poput kamilice, lavande, vanilije i jasmina najjeftiniji su način kako možete unijeti promjenu u vašu spavaću sobu i obogatiti prostoriju jednostavnim i prijatnim mirisima za vaše osjetilo njuha.

Mekane teksture poput vještačkog krzna i pliša dodatno će utopliti vašu spavaću sobu, ali i vaše tijelo u zimskim danima. Za posteljinu birajte ipak one od prirodnih materijala kao što je pamuk. Jednostavna bijela pamučna posteljina obogatit će se upravo izborom toplijih materijala.

Obično, spavaće sobe imaju dosta neiskorištenog prostora, a koji može odlično poslužiti kao malo skladište za stvari koje vam smetaju po kući. Također, ako nemate gdje smjestiti višak odjeće odličan primjer za iskorištavanje prostora su ormari i police iznad kreveta spavaće sobe.