Home » SBB: Dautbašić odustao, Jusko novi kandidat za ministra prometa i komunikacija

SBB: Dautbašić odustao, Jusko novi kandidat za ministra prometa i komunikacija

„Svjedoci smo procesa koji se vodi protiv mene i drugih istaknutih članova SBB-a i u ovom trenutku isti predstavlja značajnu smetnju za nesmetan rad mene kao eventualnog budućeg ministra“, napisao je Bakir Dautbašić stranačkim kolegama

Kandidat Saveza za bolju budućnost za državnog ministra komunikacija i prometa Bakir Dautbašić obavijestio je 19. aprila Predsjedništvo te stranke da „u najboljoj namjeri pravljenja što bolje političke atmosfere u BiH“, odustaje od ponuđene pozicije u Vijeću ministara.

„Sa velikom časti ali i ponosom, prihvatio sam nominaciju rukovodstva SBB-a za poziciju državnog ministra komunikacija i prometa. Nominaciju sam shvatio kao veliko priznanje za moj dosadašnji rad u institucijama BiH i rezultate koje sam ostvarivao, naročito kao sekretar Ministarstva sigurnosti BiH.
Svjedoci smo procesa koji se vodi protiv mene i drugih istaknutih članova SBB-a i u ovom trenutku isti predstavlja značajnu smetnju kako za nesmetan rad mene kao eventualnog budućeg ministra, tako i za funkcionisanje koalicije na nivou BiH.

Iz tih razloga, mišljenja sam, da bi eventualni prijedlog neke druge osobe za ministra u ovom trenutku bio svrsishodniji, te bi na taj način u javnosti bile izbjegnute negativne konotacije“, napisao je stranačkim kolegama Bakir Dautbašić.

U saopćenju Predsjedništva SBB-a se navodi da su članovi te stranke duboko uvjereni u nevinost svojih kolega i da će već na prvoj narednoj sjednici donijeti odluku o Dautbašićevom jačem stranačkom pozicioniranju.

Nakon sastanka sa predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, na pitanje u vezi sa odustajanjem Bakira Dautabašića za kandidata za ministra prometa i komunikacija Radončić, kazao je da je to urađeno kako bi se relaksirali odnosi između koalicionih partnera.

– Novi kandidat najvjerovatnije će biti Ismir Jusko – istakao je Radončić.

Podsjećamo, Ismir Jusko trenutno obnaša funkciju ministra unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Slobodna Bosna