Home » SDA i A-SDA zatražili hitnu sjednicu Gradskog vijeća o stanju sporta u Zenici

SDA i A-SDA zatražili hitnu sjednicu Gradskog vijeća o stanju sporta u Zenici

Vijećnici SDA i A-SDA u Gradskom vijeću Zenica uputili su predsjedavajućem Gradskog vijeća Zenica, Almiru Babajiću, zahtjev za hitnu sjednicu GV Zenica na temu sporta u Zenici. Obrazloženje za sazivanje sjednice o sportu prenosimo u cjelosti:

“Cijeneći situaciju u kojoj se sport u Gradu Zenica nalazi, te uzimajući u obzir činjenicu da je javnost značajno uznemirena najavljenim redukcijama finsnsijskih sredstava za oblast sporta u Nacrtu budžeta za 2021. godinu, mišljenja smo da se prije usvajanja Budžeta mora održati hitna sjednica Gradskog vijeća. Na istoj bi vijećnici imali priliku da održe raspravu pred očima javnosti, te u prisustvu predstavnika sportskih klubova i kolektiva koji djeluju na teritoriji Grada Zenica.

  Odgovornost prosvjetnog radnika i učitelja velika, svjesni težine svog zadatka

Usaglašavanjem stavova na navedenoj sjednici, izbjeglo bi se nepotrebno gomilanje
amandmana od strane različitih klubova vijećnika, a koji po svojoj prirodi mogu biti
kontradiktorni, čime jedino gube sportski radnici u Gradu Zenica. Također, usaglašavanjem stavova na vanrednoj sjednici, mogli bi se Predlagaču uputiti jedinstveni zaključci ispred Gradskog vijeća, čime bi se povećala mogućnost usvajanja istih, a što mislimo da je od koristi sportskim radnicima i ukupnoj javnosti Grada Zenica.” , navedeno je u obrazloženju za sazivanje sjednice Gradskog vijeća kojeg je potpisalo deset vijećnika.