Home » SDA: Otvaranje fondacije zločinca u Banjoj Luci prvorazredni skandal

SDA: Otvaranje fondacije zločinca u Banjoj Luci prvorazredni skandal

SDA

Otvaranje kancelarije Fondacije kapetan Dragan u Banjoj Luci, uz prisustvo osuđenog ratnog zločinca Dragana Vasiljkovića, predstavlja prvorazredni skandal – saopćeno je iz Stranke demokratske akcije (SDA).

Kako navode iz te stranke, ovakav događaj, bez osude javnog mnijenja, a uz predstavljanje ratnog zločinca kao heroja, moguć je samo u bolesnoj atmosferi glorificiranja ratnih zločinaca koju je kreirao vladajući establišment u entitetu Republika Srpska, predvođen Miloradom Dodikom.

-Dragan Vasiljković je pravomoćno osuđen za ratne zločine nad civilima i zarobljenicima u Kninu i Glini, a postoje jasna svjedočenja u Haškom tribunalu da je učestvovao i u zločinima nad civilima u Zvorniku. On zaslužuje samo osudu, a nikako promociju, niti društvenu platformu preko koje će širiti svoju zločinačku ideologiju – ističe SDA.

Ne iznenađuje, kako dalje navode, što iz političkih partija koje čine vlast u RS-u dolaze riječi podrške za ovog ratnog zločinca.

-Indikativno je da se iz hrvatskih političko-medijskih krugova šuti i prećutno odobrava promocija ratnog zločinca Vasiljkovića. Očigledno je da nije naučena lekcija nakon odlaska ambasadora Hrvatske i predsjednika HDZ BiH na proslavu 9. januara kada je odlikovan zločinac Slavko Lisica – navodi se u saopćenju SDA.