Home » SDA počela kampanju sa tvrđave Vranduk- SDA napadana kao tvrđava, ali nikad nije osvojena i poražena

SDA počela kampanju sa tvrđave Vranduk- SDA napadana kao tvrđava, ali nikad nije osvojena i poražena

SDA počela kampanju sa tvrđave Vranduk- SDA napadana kao tvrđava, ali nikad nije osvojena i poražena – Gradski odbor Stranke demokratske akcije Zenica kampanju za Opće izbore 2022 započeo je skupom na tvrđavi Vranduk na kojem su predstavljeni zenički kandidati za sve nivoe vlasti u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik GO SDA Zenica prof.dr. Nezir Pivić rekao je da je tvrđava Vranduk paradigma prkosa i snage SDA, koja je konstantno izložena napadima kao i vrandučka kula, ali nikad nije osvojena i poražena.

“Ovo nije samo početak kampanje, nego najava nastavka borbe za Bosnu i Hercegovinu. To sigurno može samo SDA čijim kandidatima možete vjerovati i koji nikad neće izdati domovinu. Mi radimo i nemamo kad da se slikamo radi samopromocije”, rekao je prof. Pivić.

Naglasio je da o uspjesima SDA najbolje govore rezultati rada Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Federacije BiH, koje su napavile značajan iskorak u svim sektorima, a da su perjanice SDA na državnom nivovu, prije svih član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković, sami vodili i izborili velike bitke za odbranu interesa domovine.

  Policijski kadeti iz ZDK-a položili zakletvu te potpisali ugovore o radu

Predsjednik KO SDA ZDK Miralem Galijašević naglasio je da je uvjeren u još jednu briljantnu pobjedu SDA na ovim izborima, iako vodi bitku protiv čak 11 stranaka, koje predvode otpadnici iz SDA i kojima je jedini zajednički interes neprijateljstvo protiv Stranci demokratske akcije.

“Naš program je Bosna i Hercegovina, a njihov program je borba proti SDA i Bakira Izetbegovića. To je radila i ‘Alijansa za potjere’ i isti scenario imamo i danas. Naša Vlada ZDK i naši ministri vrijedno rade i na populizam ‘ublehaša’, koji nemaju o čemu pričati, odgovaraju konkretnim projektima i svojim radom”, rekao je Galijašević.

Pivić i Galijašević, kao i ostali kandidati koji su se obratili na skupu, pozvali su građane da na izborima 2. oktobra podrže SDA i Bakira Izetbegovića, koji će SIGURNO nastaviti voditi Zeničko-dobojski kanton, Federaciju BiH i državu BiH ka stabilnosti i prosperitetu.

Press SDA ZENICA